Info

Robert van Reijmersdal begon als 6 jarige met blokfluitlessen om later over te schakelen op klarinet en saxofoon bij Fanfare Vriendenkring in Overloon. Studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium bij D. Sohngen, W. Boeykens en P. Jegers en ronde zijn studie Docerend Musicus klarinet af aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem bij R. Hogerheijde. Zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij bij E. van Oosthuysen aan het Conservatorium (Lemmens Instituut) te Leuven België in samenwerking met het Vilnius Strijkkwartet uit Litouwen waarna een korte tournee door Nederland volgde. Bekwaamde zich in de Lichte Muziek op saxofoon en klarinet bij verschillende Big Bands en studeerde lichte muziek arrangeren, componeren en directie bij Maino Remmers.

Remplaceerde op klarinet bij Het Gelders Orkest en VRT Orkest België en was als klarinettist en saxofonist werkzaam bij; GOOG, Nederlands Studenten Kamer Orkest, Melomaan Ensemble, Salonorkest Pistache, Trio Bon Vivant, Bigband Tilburg, Bigband Oss en andere orkesten in verschillende stijlen. Soleerde bij Fanfare Korps Koninklijke Landmacht, in het speciaal voor hem geschreven Concerto for Clarinet and Band van Maino Remmers.

Als muzikaal leider en arrangeur verbonden aan (geweest);
Mid West Band Big Band van de Politie-eenheid Zeeland-West-Brabant.
Full Stage Collective Het Grootste Poporkest van Nederland.
Promsfestival Orkest Nuenen Veelzijdig orkest in Metropole Orkest bezetting.
Bigband Flavour Venray Veelzijdig dansorkest.
Dubbel Sikx Eindhoven Allround orkest.
Light Town Bigband Eindhoven Traditioneel Jazz orkest.
APM Bigband Rosmalen Allround orkest.
JaZZcape Bigband Mierlo Allround Jazz orkest.
Bigband Big Deal Vught Eigenzinnig Moderne Bigband
Bigband Oss Veelzijdig Jazz orkest.

Werkt samen met tekstschrijver en regisseur Peter van Aar , arrangeerde voor en musiceerde met componist-toetsenist Sjef van Rooij voor enkele van zijn Cd produkties. Arrangeerde verschillende solistische werken met HaFa orkest voor de violist Jasper van Rosmalen.
Tango Esplendido voor viool en orkest.

Schreef de orkestarrangementen, muziek voor en had de muzikale leiding over de musical Dr. Quinn Medicine Woman (zie ook; Trudy van der Wees) en schreef de orkestarrangementen voor en had de muzikale leiding over de musical Magdalena de Musical en het Rabo Zomer Podium 2012. Schreef alle arrangementen voor de samenwerkingsproduktie van Fanfare Vriendenkring en Het Overloons Toneel tbv De Storm en voor Musicals in Concert Bergeijk.

Bekijk alle partituren via YouTube


Arrangementen en muzikale leiding “Promsfestival Nuenen 2023” 35 Arrangementen voor Metropole Orkest bezetting.

Compositie opdracht “In de Basis” totaaltheater, musical rond Ruud van Nistelrooij het componeren van een 19-tal liederen en orkest arrangementen. Uitvoeringen juni 2013 waarbij ondergetekende ook de muzikale leiding had.


Compositie opdracht “Verboden voor ouders”, liederen en arrangementen theatershow rond Jochem van Gelder en Ron Bons.


Compositie opdracht voor “Me on Stage”;
het componeren van een 22-tal liederen en orkest arrangementen voor de musical “Marquant Piquant “. Uitvoeringen december 2015 waarbij ondergetekende ook de muzikale leiding had.


Compositie opdracht “Concertmars Tableau Marcial” voor Fanfare Vriendenkring Overloon ter ere van twee overleden oud leden Piet Vloet en Paul Arts. Concertmars is geschreven in verschillende type traditionele marsen met lichte muzike invloeden; Amerikaanse mars, Duitse mars en Swing mars en is deel een dubbelmars, zowel apart uit te voeren door Jeugdorkest, Slagwerkorkest en Fanfareorkest. Uitvoeringen in maart 2021 te Overloon. Bekijk de volledige “Concertmars Tableau Marcial” partituur.